ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Liceu estrena 'Orgia' d'Hèctor Parra

5/4/2024 |

 

Orgia és un coencàrrec i una nova coproducció entre el Teatro Arriaga Antzokia de Bilbao, el Festival Castell de Peralada i el Gran Teatre del Liceu que integra molts ingredients fascinants, entre ells, la partitura lírica d’Hèctor Parra, un dels compositors catalans amb més projecció internacional.

Al seu costat, Calixto Bieito posarà tota la seva genialitat en la dissecció dels personatges protagonistes en aquesta tràgica història autodestructiva en la qual presenciem la batalla sexual d’un matrimoni.

Després de dues col·laboracions operístiques prèvies entre Calixto Bieito i Hèctor Parra —Wilde (2015) i Les bienveillantes (2019)—, ara han treballat sobre el text original d’Orgia (1966), que parla del malestar de l'ésser humà en la societat capitalista, dominada pel consum i la uniformització i que penalitza la dissidència i el desig de ser diferent.

Escrita per a tres veus i orquestra de cambra, Orgia basteix ponts entre l'òpera expressionista del segle XX i les últimes avantguardes, amb algunes cites barroques. El mestre Pierre Bleuse es posa al capdavant de l’Orquestra del Liceu, fent brillar una enèrgica partitura amb les veus de Aušrinė Stundytė, Christian Miedl i Jone Martínez.

A Orgia, l’amor i el sexe estan al servei d’una destrucció sàdica. L’acció transcorre a casa d’un matrimoni, un espai tancat on l’angoixa i el remordiment projecten ombres monstruoses. L’única manera que tenen de suportar la seva relació és amb un ritu sadomasoquista que canalitza les frustracions amb el dolor. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet