ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La Coral Shalom presenta l'òpera infantil ‘El Gegant Egoista' a l'Auditori Enric Granados

9/4/2024 |

 

La Coral Shalom presenta l’òpera infantil ‘El Gegant Egoista’ el 13 d’abril en doble sessió a l’Auditori Enric Granados. L’entitat, en el marc de les celebracions del seu 50è aniversari, prepara un concert en homenatge a la pau el diumenge 9 de juny amb la col·laboració del Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados i l’Orquestra de Girona

La Coral Shalom celebra el seu 50è aniversari amb dos esdeveniments més: la interpretació de l’òpera infantil ‘El gegant egoista’ i un concert que simbolitza un elogi a la pau. Amb aquest darrer acte, l’entitat donarà per finalitzada la commemoració del seu mig segle de vida.

La primera de les accions serà la interpretació de l’òpera ‘El Gegant Egoista’. La representació tindrà lloc el dissabte 13 d’abril en doble sessió, a les 12 i a les 18.30 hores, a l’Auditori Enric Granados. L’obra, que és una òpera infantil en un acte, està composta i dirigida per Íñigo Casalí a partir d’una adaptació d’Oscar Wilde i comptarà amb la participació de la Coral Shalom, l'Orquestra Simfònica L’Intèrpret, el tenor Josep Fadó, les sopranos Laura Crespo i Marta Farreny, la mezzosoprano Irene Llobera i la contralt Paula Lozano.

‘El Gegant Egoista’ relata la història d’un gegant que s’aïllava de tothom perquè quan era un infant ningú volia jugar amb ell. Després d’expulsar els nens del poble del seu jardí, s’adona que ja no hi creix cap flor i s’omple de tristesa. La producció de la Coral Shalom serveix per celebrar mig segle de vida dels cors infantils de l’entitat. Amb la col·laboració de l’escola de música L’Intèrpret, solistes professionals i més de 50 persones sobre l’escenari, El Gegant Egoista és una òpera familiar que parla de la bondat i l’empatia.

Durant la seva història, la Coral Shalom ha estrenat quatre òperes infantils, ha participat en cantates i concerts multitudinaris i ha viatjat a Alemanya, França, Estònia, Noruega i Bèlgica, participant en festivals internacionals o intercanvis. En la seva metodologia, es combina l’aprenentatge de les cançons amb el joc, la sensibilització musical i l’educació en valors a través del cant coral.

‘Elogi a la pau’

El darrer acte de celebració del 50è aniversari de la Coral Shalom serà el concert ‘Elogi a la pau’, que tindrà lloc el diumenge 9 de juny al mateix Auditori Enric Granados a les 19 hores. En aquesta actuació, participarà la Coral Shalom, el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados i l’Orquestra de Girona. Tots ells, sota la direcció de Xavier Puig i Albert Cabero.

El concert simbolitza un elogi a la pau, paraula que en hebreu dóna nom a la Coral Shalom. Juntament amb el cor de l’auditori Enric Granados i l’orquestra simfònica, l’escenari s’omplirà d’una vuitantena de músics per interpretar un repertori contemporani, que inclourà l’estrena d’una obra de Bernat Giribet, les cançons d’amor hebrees d’Eric Whitacre i els ‘Chichester Psalms’ de Leonard Bernstein. Un repertori exigent musicalment i profund en el seu significat i textos, amb el qual es vol retre un homenatge al recorregut de la coral, al llegat i sobretot al futur de les noves generacions. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet