ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Cor Francesc Valls presenta en concert la Missa Ad instar praelii constructa de Comes

9/4/2024 |

 

El Cor Francesc Valls presenta en concert la Missa Ad instar praelii constructa i Motets del valencià Joan Baptista Comes (1582-1643)

Dissabte 13 d’abril a les 20.15 hores a la Catedral de Barcelona, el Cor Francesc Valls de la Catedral de Barcelona presentarà en concert Missa Ad instar praelii constructa i Motets del valencià Joan Baptista Comes (1582-1643), dins d’un dels seus principals objectius la recuperació patrimonial d’obres musicals.

La figura de Comes fou cabdal en el període que marca el pas del renaixement al barroc. Format a València amb Ginés Pèrez, inicia la seva carrera com a mestre de capella a Lleida, per posteriorment ocupar el càrrec a la Seu valenciana, amb un curt període a la Capella Reial.

Principal introductor del gènere multicoral a la península, juntament amb Joan Pau Pujol, destaca en la composició d’obres policorals, amb el conreu de l’expressivitat sonora per contrasts de masses, el tractament semàntic del text i la interacció entre veus i instruments.

Malgrat que Comes no va renunciar completament a la polifonia en estil renaixentista, el seu llenguatge més habitual usa la policoralitat. consistint en la separació espacial dels cors al temple a l'estil venecià, destacant per l'elegància en la conducció de les veus i l'expressivitat de les frases.

La Missa Ad instar praeeli és un magnífic exemple que combina tots aquests elements: composta a dotze veus, s’organitza en tres cors separats, que es van alternant entre si, i alhora també es retroben en els moments on el discurs litúrgic requereix unitat, com a “est incarnatus est”

Per contra, els motets que s’ofereixen en el programa, son una bona mostra de polifonia de tradició renaixentista, on combina tant el contrapunt imitatiu com la polifonia.

L’entrada és lliure fins a completar l’aforament.

COR FRANCESC VALLS DE LA CATEDRAL DE BARCELONA
Marc de la Linde, Viola
Joan Seguí, Orgue
Pere Lluís Biosca, direcció 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet