ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Barcelona Obertura tornen amb ‘Clàssica a la platja'

16/4/2024 |

 

El Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música Catalana i L’Auditori, sota el paraigües de Barcelona Obertura i en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, tornen amb els concerts gratuïts de ‘Clàssica a la platja’ els dies 11 i 12 de juliol a la Platja de Sant Sebastià ampliant el seu format i amb noms de referència i impacte internacional. La iniciativa, que també compta amb la col·laboració de la Fundació “La Caixa”, vol continuar apropant la música simfònica a tota la societat i fer-la accessible a tots els públics. En aquesta ocasió, els dos concerts seran el plat fort de la Regata Cultural, el programa d’activitats culturals que acompanya la Copa Amèrica i que l’Ajuntament de Barcelona ha presentat aquest matí en una roda de premsa on han intervingut els tres directors Valentí Oviedo (Liceu), Robert Brufau (L’Auditori) i Joan Oller (Palau).

El primer concert, programat per l’11 de juliol, farà pujar a l’escenari l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya sota la batuta del seu director titular, Ludovic Morlot, i l’Orfeó Català, acompanyats de grans veus catalanes com la soprano Serena Sáenz i el baríton Josep Ramon Olivé, i veus internacionals tan reconegudes com la mezzosoprano Rinat Shaham i el tenor Freddie de Tommaso. El repertori serà una oda als himnes de grans esdeveniments esportius i inclourà peces tan apreciades pel públic com l’últim moviment de la Novena Simfonia de L.V. Beethoven, l’ària Nessum dorma de Turandot de G. Puccini, l’O’Fortuna de C. Orff i el mític tema Barcelona, que Freddie Mercury va compondre per a Montserrat Caballé i els Jocs Olímpics de 1992.

El segon concert, previst el dia 12 de juliol a les 21h a la Platja de Sant Sebastià, estarà protagonitzat pel Cor i l’Orquestra Simfònica del Liceu, sota la batuta del Gustavo Dudamel, amb la participació de dos solistes de renom internacional, la violinista María Dueñas i el violoncel·lista Pablo Fernández, i amb la col·laboració del Cor Infantil de l’Orfeó Català. El públic assistent podrà gaudir d’un repertori per
a tots els públics amb una selecció de les composicions més emblemàtiques del conegut compositor John Williams. Durant el concert s’interpretaran peces de Superman, Jurassic Park, E. T., Star Wars, Harry Potter, etc. Una vetllada amb el mar de fons per gaudir tant en família com amb amics.

I amb la voluntat d’apropar la música també a col·lectius vulnerables que no poden acostar-se a la platja, el Cor Petits i el Cor Mitjans de l'Orfeó Català faran diverses actuacions i tallers a residències de gent gran del barri, així com també el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana oferirà una actuació gratuïta a l'Hospital del Mar de Barcelona. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet