ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Cor de Cambra de Granollers i el Jove Amics de la Unió participen en l'Stabat Mater de Brotons

13/5/2024 |

 

Es podrà escoltar a Sant Cugat, Granollers i al Palau de la Música Catalana.

Aquest cap de setmana, el Cor de Cambra de Granollers i el Cor Jove Amics de la Unió afronten en un repte artístic important participant en l’Stabat Mater del director i compositor Salvador Brotons.

D’una trobada entre Josep Vila i Jover, director artístic de la Societat Coral Amics de la Unió i Salvador Brotons va sorgir la idea de tornar a programar l’Stabat Mater que va compondre l’any 1997 per iniciativa pròpia, estrenada als Estats Units amb un gran èxit de públic i bones crítiques però que no s’havia tornat a programar.

Segons paraules del propi Josep Vila, participar en aquesta producció és fer un reconeixement a la feina de compositor de Salvador Brotons que pel gran públic sempre és més reconegut com a director que per la seva vessant de compositor amb una obra molt prolífica. Així mateix, afegeix que a nivell artístic, és un gran repte pel cor ja que està al límit de la interpretació per un cor amateur com és el nostre, però al mateix temps motiva als participants.

Brotons, l’any 1997, va voler compondre un Stabat Mater que apel·lés al públic a través del contrast: s’intercalen moviments més llargs, densos i de gran intensitat dramàtica, amb d’altres de més curts, lents i reflexius que interpreten dos solistes vocals: un baríton i una soprano. Per contra, les parts per a cor i orquestra són d’una gran força, de tempo ràpid i summament vibrants, esclatants. Finalment, diu el compositor, l’últim número és diferent de la resta: «aïllat i a la manera de conclusió, la música pertany a un altre món: el món etern de l’infinit».

El concert es completarà amb fragments de la popular sarsuela Cançó d’Amor i de Guerra del Mestre Rafael Martínez Valls. Una obra imprescindible que se situa en plena revolució francesa i marra la història d’un triangle amorós, però que sobretot, té el clam a la llibertat com a fil conductor.

Per aquesta producció es compta amb el Cor de Cambra de Granollers (dirigit per Josep Vila i Jover) i el Cor Jove Amics de la Unió (dirigit per Marta Dosaiguas) juntament amb el Cor ArsInNova (dirigit per Maria Mauri), els solistes, Marta Matheu, Roger Padullés i Pau Armengol i l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat. Tots ells els dirigirà Salvador Brotons.

Aquesta obra la podrem escoltar el divendres 17 de maig a les 20.00 hores al Teatre Auditori de Sant Cugat, diumenge 19 de maig a les 18.00 hores al Teatre Auditori de Granollers i finalment dimarts 21 de maig a les 19.00 hores al Palau de la Música Catalana, dins del Cicle Tardes al Palau. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet