ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Alessandrini i el Concerto Italiano viatgen als orígens de l'òpera amb Monteverdi al Liceu

6/6/2024 |

 

Rinaldo Alessandrini, un dels especialistes més destacats de la música antiga del moment, torna al Gran Teatre del Liceu per abordar una nova fita, la interpretació d’Il quarto libro de Madrigali a cinque voci (1603), el proper 10 de juny a la Sala Foyer.

El mestre Alessandrini dirigirà el conjunt vocal i instrumental Concerto Italiano que va crear el 1984 i que s’ha consolidat com una de les formacions de música renaixentista i barroca més celebrades als teatres d’arreu del món.

Els madrigals de Claudio Monteverdi, recollits en nou llibres publicats entre els anys 1587 i 1651, estan considerats com exercicis de proto-òpera que anuncien el naixement d’un nou gènere.

Es tracta del cinquè concert que oferirà Alessandrini amb Concerto Italiano en el marc d’un projecte iniciat la temporada 2021/22 per interpretar al Gran Teatre del Liceu la integral dels madrigals, en un total de 5 temporades.

Alessandrini és tot un especialista en aquest repertori que coneix a fons per haver-lo dirigit en nombroses ocasions: des dels madrigals fins a les Vespro de la Beata Vergine, passant per la Trilogia d’òperes (Orfeu, Ulisses i Poppea), que ha presentat a teatres tan emblemàtics com ara el Teatro alla Scala de Milà i l’Opéra National de Paris, dirigida escènicament per Robert Wilson entre els anys 2009 i 2016.

Aquest concert s’emmarca en l’acord de col·laboració que van signar el 2 de novembre de l'any 2021 l’Institut Italiano de Cultura de Barcelona i la Fundació del Gran Teatre del Liceu per promoure i difondre la representació del cicle dels madrigals de Monteverdi. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet