ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Els Premis Alícia de l'Acadèmia Catalana de la Música distingeixen Raquel García-Tomás

21/6/2024 |

 

https://www.revistamusical.cat/els-premis-alicia-de-lacademia-catalana-de-la-musica-distingeixen-entre-daltres-raquel-garcia-tomas-el-cor-de-noies-de-lorfeo-catala-i-el-quartet-gerhard/

Els Premis Alícia de l’Acadèmia Catalana de la Música distingeixen, entre d’altres, Raquel García-Tomás, el Cor de Noies de l’Orfeó Català i el Quartet Gerhard.

Els Premis Alícia, els guardons creats per l’Acadèmia Catalana de la Música amb l’objectiu de promocionar, visibilitzar i posar en valor la música produïda al nostre país, han celebrat a la Sala Oriol Martorell de L’Auditori la gala de lliurament de la seva cinquena edició. Un total d’onze projectes i persones hi van ser reconegudes.

En la categoria d’Autoria, el premi ha estat atorgat a Raquel Garcia-Tomás per la composició de l’òpera Alexina B., estrenada al Liceu. En la categoria d’Interpretació, s’ha reconegut el Quartet Gerhard, format per Lluís Castán, Judit Bardolet, Miquel Jordà i Jesús Miralles i considerat un dels quartets amb més projecció a escala europea.

De la seva banda, Sílvia Pérez Cruz s’ha endut un dels cinc guardons als quals optava, el de la Producció discogràfica, pel seu disc Toda la vida, un día (Sony Music), un treball que recull vint-i-una cançons i en què han participat fins a noranta músics.

Pel que fa al Premi Interdisciplina, ha estat per l’espectacle inaugural del Festival Grec 2023, The Pulse, en què el Cor de Noies de l’Orfeó Català col·laborava amb la companyia de circ australiana Gravity & Other Myths: una fusió de circ i cant coral que va visitar posteriorment Montreal, Galway i Graz en una gira formada per divuit funcions.

El Premi al Talent emergent ha estat per Momi Maiga, músic, compositor i cantant senegalès, virtuós de la kora de 26 anys.

El concert al Palau Sant Jordi 50 Anys, de la Companyia Elèctrica Dharma, celebrat el 22 d’abril ha guanyat el premi al Directe. Posteriorment, l’espectacle ha esdevingut el 27è disc de la formació.

En la categoria d’Internacionalització, el guardó ha estat per a Marco Mezquida per les seves actuacions en quaranta països de quatre continents.

El premi de Periodisme i Divulgació Musical ha estat atorgat al programa “Assaig General” de Catalunya Música, dirigit per Albert Torrens i Marta Lanau, que segueix l’actualitat musical catalana i la il·lustra amb actuacions musicals en directe.

Pel que fa a Projecte social i educatiu, el reconeixement ha estat per al projecte social Vozes, entitat músico-social dedicada al desenvolupament pedagògic, ocupacional i ètic de la infància i la joventut mitjançant la instrucció i la pràctica col·lectiva de la música.

Finalment, la nova categoria de Reconeixement dels Públics ha distingit “Un matí d’orquestra” d’Apropa Cultura, projecte que acosta la música a grups vulnerables i en risc d’exclusió.

El Premi Alícia 2024 a la Trajectòria ha estat per a la pianista i compositora Leonora Milà, de llarga i extensa trajectòria.

Enguany, els Premis Alícia han arribat a la cinquena edició. Els finalistes i guanyadors dels premis són escollits pels acadèmics i les entitats que conformen l’Acadèmia Catalana de la Música. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet