ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La música coral i el piano seran els protagonistes d'Estiu al Palau de la Música

28/6/2024 |

 

La música coral i el piano seran els protagonistes d’Estiu al Palau, un cicle amb una programació variada per gaudir de la música a la sala modernista els mesos de juliol i agost

 

Dimarts vinent, 2 de juliol, comença Estiu al Palau, el cicle que tanca la temporada 2023-24 del Palau de la Música Catalana i que enguany comptarà amb una programació variada per seguir gaudint de la música a la sala modernista durant els mesos de juliol i agost. Els protagonistes d’aquest cicle seran la música coral i els recitals de piano (entre els quals hi haurà dues estrenes, d’Antoni Ros Marbà i Robert Gerhard). També hi haurà música simfònica, havaneres, dos concerts del Festival Bachcelona i dos concerts en el marc del festival GREC.

 

Obrirà el cicle el Cor Plèiade (2 de juliol, Petit Palau, 20 h), dirigit per Júlia Sesé, en un concert en què celebrarà el seu desè aniversari com a formació. La coral femenina, integrada per cantants de veus iguals (agudes) compromeses amb la formació musical i vocal, i especialitzada a preparar programes a cappella de compositors dels segles XX i XXI, oferirà un programa amb obres de Bernat Giribet (Olor de préssec), György Orbán (Pange lingua), Einojuhani Rautavaara (“Malagueña”, de la Suite Lorca), Eva Ugalde (Ave Maris Stella), Sarah Quartel (As you sing), Carles Prat (Poema del bosc), Clara Wieck (Ich stand in dunkeln Träumen i Das ist ein Tag, der klingen mag), Eric Whitacre (She weeps over Rahoon) i Claude Debussy (Salut printemps). Una mostra del repertori que domina i amb un doble fil conductor: la visualització de la creació contemporània i la presència de compositores en les programacions artístiques.

 

A continuació, el Palau acollirà dos concerts en el marc del festival GREC, el festival d’estiu de Barcelona, que enguany celebra la 48a edició amb el compositor convidat d’aquesta temporada al Palau, el noruec Ola Gjeilo, com a protagonista. El primer serà Nit i albada (5 de juliol, Petit Palau, 20 h), en què el compositor interpretarà al piano una selecció dels seus àlbums publicats, a més d’improvisar amb la seva exquisida bellesa habitual. Dos dies més tard, el Palau oferirà el concert Al voltant d’Ola Gjeilo (7 de juliol, Sala de Concerts, 12 h), amb l’Orfeó Català, el Cor Jove, el Cor de Noies de l’Orfeó Català i el mateix Ola Gjeilo al piano, acompanyat d’altres músics i veus interpretant repertori del compositor.

 

De nou amb caire commemoratiu, la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), dirigida pel seu titular, Manel Valdivieso, en el marc de celebració del seu trentè aniversari oferirà un concert al Palau (15 de juliol, Sala de Concerts, 20 h) en què estrenarà Danses i cançons per a un aniversari d’Antoni Ros Marbà, obra encàrrec de l’orquestra per al seu aniversari. Completaran el programa l’estrena a Barcelona i a l’Estat espanyol de Soirées de Barcelone de Robert Gerhard, Glosses sobre temes de Pau Casals d’Alberto Ginastera i Mont Juic de Benjamin Britten.

 

Finalment, el grup d’havaneres Terra Endins celebrarà cinquanta anys amb un concert (17 de juliol, Sala de Concerts, 20 h). Format per Alba Domènech (contrabaix i veu), Àlex Rocas (guitarra i veu), Joan Vila Safont (baix), Josep Camós i Ignasi Marco (veus), el seu repertori inclou havaneres, valsets mariners i sardanes cantades. L’acompanyament del contrabaix i les delicades harmonitzacions de la guitarra marquen un punt d’honor i exigència que les tres veus solistes s’encarreguen d’arrodonir.

 

 

El Festival Bachcelona, que compta amb la col·laboració del Palau de la Música Catalana, inclourà dos dels seus concerts d’enguany al Petit Palau. El primer amb la Croatian Baroque Ensemble, dirigida per la violí solista Laura Vadjon, amb un programa que inclou obres de Telemann, Bach i el croat Luka Sorkočević, conegut en italià com a Luca Sorgo (16 de juliol, 20 h). El segon concert tindrà com a protagonista el Joven Coro de Andalucía, dirigit per Marco Antonio García de Paz, que oferirà el programa De dioses y hombres, un paral·lelisme entre la música vocal de Bach i la de Mendelssohn, a partir d’una comparació en la selecció que tots dos van fer de passatges de la Bíblia, amb la finalitat d’explorar la influència que el geni d’Eisenach va exercir sobre la generació romàntica emergent (18 de juliol, 20 h). 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet