ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Nova etapa del Cuarteto Casals

10/7/2024 |

 

El Cuarteto Casals (Premi Nacional de Cultura - CoNCA, Premi Ciutat de Barcelona i Premio Nacional de Cultura pel Ministeri de Cultura, entre d’altres) obre una nova etapa a finals d’aquest estiu amb la incorporació de la violista Cristina Cordero com a nou membre de la formació. Cordero agafa el relleu de Jonathan Brown, que des de l'any 2002 ha exercit com a violista titular de la formació de manera ininterrompuda. El canvi es produeix després que Brown, recentment nomenat professor a The Colburn School a Los Angeles (EUA), hagi decidit posar fi de manera amical a la seva trajectòria com a violista del Cuarteto Casals, qui ha compartit a les seves xarxes socials: “... volem expressar el nostre afecte i agraïment a en Jonathan, que ha estat (i continuarà essent sempre) una part indispensable d'aquesta família que és el Quartet Casals.”

Després de 27 anys de trajectòria internacional a l’elit de la música de cambra, el Quartet Casals acara aquesta renovació apostant per la jove violista Cristina Cordero. Nascuda a Madrid l’any 1998, Cordero s'ha format a la Escuela Superior de Música Reina Sofía de Madrid (on va néixer el propi Quartet Casals) i a la Hochschule für Musik und Theater de Munic, seguint el mestratge de D. Poppen, H. Schlichtig, N. Imai i del mateix Jonathan Brown, i se la considera actualment una de les intèrprets més actives del panorama musical europeu. El Quartet Casals assegura sentir-se afortunat per la incorporació de Cristina Cordero al grup, la qual ha contagiat des del primer moment amb la seva energia i personalitat musical la formació.

Jonathan Brown finalitzarà els compromisos professionals acordats amb el grup, que inclouen la gravació propera del nou volum que formarà part de la integral Xostakóvitx que el Quartet Casals prepara amb el seu segell, Harmonia Mundi Internacional. Pel que fa a Cristina Cordero, serà presentada al públic el proper 31 d’agost, en el concert que anualment el Quartet Casals celebra en el marc de la Schubertíada de Vilabertran. Ja entrat el mes de setembre, la formació musical resident a Barcelona convocarà una trobada amb periodistes i prescriptors per presentar a Cristina Cordero a la comunitat musical de la ciutat, així com per compartir els projectes presents i de futur del grup. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet