3/3/2025 |
Aquesta setmana l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) fa prova de la seva polivalència i protagonitza tres cites musicals molt diferents a L'Auditori.
OBC Cambra
El dijous 6 de març l'OBC inicia la setmana amb un concert de petit format inclòs dins el cicle OBC Cambra, aquest cop amb un quintet de corda format pels intèrprets de la formació Raúl García Marián i Sarah Bels (violins), David Derrico i Adrià Trulls (violes) i Blai Bosser (violoncel).
El repertori del quart concert d'aquest cicle proposa un cara a cara fascinant entre l'obra contemporània d'Alissa Firsova −Tennyson Fantasy per a quartet de corda− que dialoga amb la tradició romàntica i està inspirada en textos i passatges del poeta anglès Alfred Tennyson, i el quintet per a corda "Prater" de Johannes Brahms, referent ineludible de la compositora britànica russa. Una nova ocasió per conèixer d'a prop els músics de l'OBC i gaudir del seu talent des de la intimitat de la Sala 2 Oriol Martorell.
La Simfonia alpina de Strauss
El divendres 7 i diumenge 9 de març, l'OBC interpreta al complet la gran Simfonia alpina de Richard Strauss, juntament amb obres de Robert Schumann i Robert Gerhard. Ludovic Morlot dirigirà la formació en aquest concert que comptarà també amb dos grans solistes: Jaha Lee, concertino associada de l'OBC i Mahan Esfahani, clavicèmbal.
La cita a la Sala 1 Pau Casals arrencarà amb el Concert per a violí, la Fantasia de Schumann, una obra plena de filigranes al qual Lee farà front per al delit dels assistents, i seguirà amb el concert de Gerhard per a clavecí i orquestra de corda –acompanyada de percussió– amb Esfahani com a solista. La vetlada continuarà amb la majestàtica Simfonia alpina de Strauss, un poema simfònic que fa viure les emocions de l'alta muntanya des d'una sala de concerts.
Tast d'Orquestra
La cirereta del pastís arriba el dissabte 8 de març −Dia de la Dona−, quan l'OBC participarà a una nova sessió del Tast d'Orquestra, el cicle de concerts de L'Auditori que combina música clàssica –obres clau de la història del simfonisme– i arts escèniques, d'una manera més enriquidora i desafiant.
A la Simfonia alpina de Strauss que interpretara i que narra l’ascensió i coronació dels cims escarpats per mitjà d’imatges sonores i temes recurrents, la precedirà la proposta teatral de la companyia Indi Gest, liderada per Jordi Oriol i lliurement inspirada en la peça del compositor alemany. Una posada en escena juganera que posarà en relació les sonoritats i els estats d’ànim.
Catclàssics