El setè festival de músiques religioses s’inaugurarà el 30 de juny a l’auditori
22/3/2006 |
"En cas de pluja, també s’hi duran a terme els concerts previstos a les escales de la Catedral"
La setena edició del Festival de Músiques Religioses del Món de Girona s’inaugurarà el divendres 30 de juny al nou auditori de Girona, amb la interpretació de la Gran missa en do menor de Mozart –com a aportació del festival a les celebracions del seu 250 aniversari–, a càrrec de Le Concert de L’Hostel Dieu. L’auditori també es preveu com un escenari alternatiu per als concerts de les escales de la Catedral, en cas de pluja. Amb un pressupost de mig milió d’euros, el festival gironí ha programat 14 concerts en 10 dies, amb presències destacades com ara la cantant pakistanesa Abida Parveen i els sud-africans Ladysmith Black Mambazo.
Ahir es van presentar conjuntament, primer a Girona i després a Barcelona, els festivals de músiques religioses de Girona i Fes (Marroc), amb la presència dels seus directors respectius, Josep Lloret i Faouzi Skali. A la multitudinària roda de premsa a l’ajuntament de Girona, presidida per l’alcaldessa, també hi va assistir Rafael Garcia, delegat general de «la Caixa», entitat que patrocina els quatre concerts gratuïts del Festival Off a la plaça dels Jurats. Els protagonistes d’aquests concerts seran quatre formacions creades a Catalunya per immigrants de diverses cultures i tradicions musicals.
El setè Festival de Músiques Religioses del Món de Girona, que es portarà a terme entre el 30 de juny i el 9 de juliol, té un pressupost de 506.760 euros, dels quals 217.000 són aportats per l’Ajuntament de Girona. També hi ha aportacions de la Diputació, la Generalitat i patrocinadors privats com ara Metalquímia. Les entrades es posaran a la venda un mes abans de l’inici del festival, que, com és habitual, concentrarà els seus concerts principals en els dos caps de setmana: a més d’Abida Parveen, considerada l’hereva de Nusrat Fateh Ali Khan, també hi haurà Ladysmith Black Mambazo –que van col·laborar amb Paul Simon a Graceland (1986), disc fonamental en la popularització de l’anomenada world music–, la cantant brasilera i sacerdotessa de Candomblé Virginia Rodrigues, i el senegalès Cheick Lô, que l’any passat va haver de suspendre la seva actuació al festival per la pluja.
XAVIER CASTILLÓN
El Punt