18/2/2009 |
«La creació de la nova sala és el resultat d'una demanda creixent de nous espais», explicava ahir Jordi Martí, delegat de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona. La nova sala s'utilitzarà d'una banda per a concerts de petit format pròxims a l'experimentació i la nova creació, i de l'altra –gràcies a una grada retràctil que deixa un espai de 208m²–, com a sala d'assaig de la Banda Municipal i de grups residents com ara BCN216, el Quartet Casals, l'Orquestra Àrab i la Capella Reial de Catalunya. A més, també complirà les funcions de sala d'actes de l'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc), concerts de l'acadèmica i per als projectes de final de carrera dels estudiants.
L'edifici annex, projectat pels arquitectes Rafel Moneo i Lucho Marcial, mantindrà la unitat arquitectònica del conjunt i l'aspecte original de L'Auditori. Es construirà on actualment hi ha la rampa d'accés a la biblioteca de l'Esmuc, a la façana de L'Auditori del carrer de Ribes, i l'entrada principal es trobarà a la façana del carrer de Padilla.
L'annex inclourà un espai polivalent a la primera planta i a la segona hi haurà una pèrgola oberta amb una terrassa d'ús públic. L'espai polivalent, de 165m², s'utilitzarà per diferents activitats com ara recepcions i conferències. Les obres es començaran a finals d'abril i està previst que s'acabin a finals d'any. El pressupost, de 4.640.000 euros, inclou l'aportació de l'Ajuntament del fons extraordinari d'inversió en l'àmbit local promogut per l'Estat, de 280.000 euros.
Joan Oller, director general de l'equipament, va comentar ahir que L'Auditori és un «edifici viu» i que queden reformes pendents, com la de l'orgue.
Dotze programes serviran per commemorar aquest any els deu anys de L'Auditori, que va obrir les portes el 22 de març del 1999. Llibert Fortuny dirigirà un dels programes, el 21 de març, amb deu de les millors veus femenines de Catalunya en un cant a les dones i a la maternitat.
V.G.
El Punt