ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Zarzuela recital

Zarzuela recital

Classificació temàtica: Òpera i sarsuela


Zarzuela recital. Vives, Soutullo-Vert, Serrano, Chapí, Guerrero, Moreno Torroba, etc.
José Carreras. English Chamber Orchestra. Dir: Antoni Ros Marbà.
 

Ensayo. 1 CD. 45 min.

Recomanat per Catclassics

Clàssic de la discografia del gènere a nòmina d'un gran intèrpret català del repertori líric internacional durant les dècades dels 70 i 80: Josep Carreras, qui l'any 1977 va enregistrar algunes de les romances més conegudes per a la seva tessitura, amb l'excel•lent acompanyament de la sòlida English Chamber Orchestra, sota la direcció, d'una altra també, figura rellevant del panorama musical del nostre país com Antoni Ros Marbà. Un treball impecable en la direcció del català, culminat per un Carreras en moment àlgid de facultats que emociona i agrada, realçant gust, control, matisos, lluïment i sensació en les qualitats musicals de les partitures.

Valguin com a mostra l'antològic i sensacional "Por el humo se sabe donde está el fuego” de Doña Francisquita cantat amb lirisme, comoditat –no absent d'alguna nota no ben col•locada, però perdonable- i bellesa adornant-ho amb algun piano, un empeny i un fraseig que embal•ladeixen sense esforç. O una no menys captivadora i nostàlgica "Canción húngara” per damunt del ritme persistent i sense la participació coral requerida, en la coneguda romança de Alma de Dios. Tampoc decepciona en "Noche de amor, noche misteriosa” de El último romántico en què, amb solvència afronta una romança per a lírico-spinto, tal i com ho fa a la Pícara Molinera, o en una colorista i xispejant Jota de la sarsuela gran, La bruja, de Chapí amb la seva contrastada dinàmica. Tot amb una dicció convincent, regida per una veu homogènia amb fàcil soldadura de registre –tret de certes inflexions en la zona més aguda-, i unes particularitats en el timbre que en fan un instrument reconeixible, emotiu i bell.

Un disc de contagiós melodisme sense moments despreciables, que com la resta del reunits en el segell barceloní Ensayo avesats al gènere, conformen un petit nucli discogràfic d'una qualitat i referència quasi indispensables per a un bon sarsueler.

Albert Ferrer Flamarich



Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet