ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Die Schöne Müllerin

Die Schöne Müllerin

Classificació temàtica: Recital vocal i lied


Deutsche Grammophon

De totes les formes de la lírica, el lied és la més exigent per al cantant en tant que intèrpret. Sol davant del públic, sense disfressa, sense decorats, el cantant de lied ha d'explicar una historia amb la seva veu com a únic mitjà, igualant l'expressivitat musical a la del text.

El celebrat Thomas Quasthoff ho sap molt bé això. Conegut sobretot per les seves exitoses interpretacions de Schubert, ens ofereix en aquests disc un dels cicles més coneguts: La Bella Molinera. Amb una agradable veu de baix-bariton, de timbre greu, però clara i gens pastosa, és capaç, en primer lloc, de superar les dificultats tècniques d'aquest cicle, amb cançons que demanen certa agilitat, i en segon lloc, oferir una notable i variada interpretació de les 20 cançons, però sense restar unitat al cicle, a més de permetre la comprensió del text mercès a una bona dicció.

Aquest intèrpret dotat de gran sensibilitat i capacitat comunicativa recorre tota la gama possible d'emocions amb la seva veu, recreant l'ambient i el to de cada poema, i fent-nos reviure la historia de l'aprenent de moliner. El fraseig del cantant, el color i les inflexions de la veu, tot plegat ens desplega una trama independent del propi text, al qual complementa a la perfecció, explicant-nos amb la música allò que no diu el poema.

Justus Zeyen complementa magistralment el cant de Quasthoff amb l'important part del piano, imatge musical del rierol i el molí, personatges també, en certa manera, del cicle.
En resum, una excel•lent gravació, que tot i no superar les versions de mítics intèrprets del cicle, com ara Fischer-Dieskau, val la pena pel gran resultat artístic i la qualitat del so, i és molt recomanable tant per als aficionats al lied com per aquells que encara no coneixen aquest interessant intèrpret.

Elio Ronco i Bonvehí



Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet