ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Casablancas: Petita Música Nocturna

Casablancas: Petita Música Nocturna

Classificació temàtica: Música de cambra i solista instrumental


Casablancas: Petita Música Nocturna (Obra de cambra, pianística i vocal).
J. Cabero, M. Fiol. Piano: J. Colom, A. Nieto, J. Masó, M. Cabero. Euler Quarter, Trio Bartok, Ensemble Insomnio, Orquestra de Cambra del Teatre Lliure (Dir: Josep Pons).
 

Columna Música. 1CM0112. 1CD. 64 min.

Dins l'important catàleg de divulgació musical catalana del també autòcton segell Columna Música, hi trobem aquest monogràfic d'ampli ventall cronològic de l'obra de cambra, pianística i vocal d'un dels compositors contemporanis més reconeguts, influït per les avantguardes imperants durant la primera meitat del segle XX: el també pedagog i musicòleg Benet Casablancas (Sabadell, 1956). Moltes, obres per encàrrecs institucionals i alguns premis, tradueixen diversitat de registres expressius, si bé alguns mers són exercicis de composició. Fins a trobar un llenguatge més personal i estimulant –Celebració o Scherzo-, el recorregut té alts i baixos, i s'experimenta amb textures riques i atonals -5 interludis-, cert expressionisme amb regust de llenguatge tradicional -Moviment per a trio-, retoricisme –Dues peces per a piano-, aportacions líriques força prescindibles -"Es per la ment...” i "Ja és hora que se sàpiga"-, i tractaments diversos del material temàtic –la suggestiva Petita Música Nocturna-.

Per la seva part, les execucions de les obres són fetes per diversos membres, tot ells de reconeguda trajectòria, que aporten entrega i estudi d'unes partitures de considerable cripticitat en el llenguatge. Des de l'Orquestra de Cambra del Teatre Lliure en l'etapa de Josep Pons com a director, la soprano Marta Fiol amb el pianista Jordi Masó, fins al Trío Bartok o l'Euler Quartet, tenen cabuda en aquesta compacte fent gala de la merescuda consideració de l'autor.

ALBERT FERRER i FLAMARICH



Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet