ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

3 violin concertos

3 violin concertos

Classificació temàtica: Música simfònica i concertant


Harmonia Mundi

Mozart composa aquests tres concerts per a violí durant els darrers mesos de 1775. El seu pare, Leopold, gran violinista i pedagog d'aquest instrument (escriu l'any del naixement de Wolfgang un dels tractats per a violí més famós de tot el segle XVIII) insisteix en que fixi el seu talent en obres per a violí. I ho fa per dos motius: per a satisfacció pròpia i per tractar d'apropar el seu fill amb l'arquebisbe Colloredo, per a qui treballa, intèrpret de violí, i amb qui manté una pèssima relació.

Un fantàstic Mozart amb menys de vint anys ens regala tres obres mestres per a violí. No són obres plenes de dificultats, no requereixen un gran virtuosisme interpretatiu. Són obres plaents, equilibrades, plenes d'una bellesa que envaeix des de la primera nota, alegres, subtils. Estem davant del millor Mozart. I les innovacions hi són presents: en el primer explota un ús novedós de l'oboè, en el segon sorprèn amb la irrupció del solista en el moviment inicial i al darrer introdueix un motiu turc (tant de moda llavors!) al Rondo final.

The English Concert i un excel•lent Manze com a solista treuen a aquestes meravelloses obres les espurnes de talent necessàries per fer d'aquest CD un dels top10 d'aquest nou any Mozart.

N'estic convençut!

Ignasi Albors



Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet