ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

José de Nebra: Arias de Zarzuela

José de Nebra: Arias de Zarzuela

Classificació temàtica: Recital vocal i lied


Al Ayre Español

Eduardo López Banzo, director

María Bayo

Harmonia Mundi

El compositor barroc espanyol José de Nebra és el protagonista del nou disc d'Al Ayre Español, el grup que dirigeix l'aragonés Eduardo López Banzo, i María Bayo, en la seva primera col•laboració amb Harmonia Mundi després de protagonitzar La Calisto de Cavalli amb René Jacobs el 1995.

López Banzo, director i fundador del grup, rescata en aquest disc àries de sarsuela de Nebra, compositor cèlebre a la seva època i no prou apreciat fins fa relativament poc temps. La seva música, després de triomfar en els escenaris madrilenys durant trenta anys, fou oblidada. No ha estat fins aquests darrers anys que, gràcies a la tasca de López Banzo entre d'altres s'ha pogut recuperar aquest patrimoni musical espanyol.

En la seva incansable tasca de difusió del barroc espanyol, López Banzo compta amb una veu de primera línia: la de la navarresa María Bayo, una de les figures més conegudes i reconegudes del panorama musical espanyol.

Déus, herois i personatges històrics, com era habitual al segle XVIII, recorren les pàgines en les que s'inclouen mostres de tres de les quatres sarsueles de Nebra que han sobreviscut complertes fins avui: Amor aumenta su valor (1728), Vendado es amor, no es ciego (1744) i Donde hay violencia no hay culpa (1744) i de l'obra Iphigenia en Tracia (1747).

També s'inclou un DVD amb una llarga entrevista amb López Banzo i el directe d'alguna de les àries del recital de desembre de 2005 al Teatro Real de Madrid.
 



Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet