ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

The Devil's Dream

The Devil's Dream

Classificació temàtica: Música de cambra i solista instrumental


Luca Pianca i Vittorio Ghielmi

Harmonia Mundi

En aquesta, tercera col•laboració de Luca Pianca i Vittorio Ghielmi, s'endinsen en l'univers de la música anglesa de l'època isabelina.

Igual que en seu darrer treball per Harmonia Mundi (Dúo) dedicat al barroc alemany tardà, exploren les diferents facetes d'un repertori per a llaüt i viola de gamba ric en matisos i clarobscurs. Des de l'alegre dansa d'inspiració popular que és Division to a Ground d'Eccles al lament de Solus cum de Dowland, passant per la tendra cançó de bressol Come pretty babe de Byrd, aquest recorregut per la música que va de Dowland a Purcell ens ofereix quelcom més que la tòpica melangia que sempre ha caracteritzat a aquest període considerat obscur i que, paradoxalment, fou un dels més brillants de la història musical anglesa. La gran varietat de registres que permet el repertori dóna peu a una llibertat interpretativa de la que sempre han fet gala Pianca i Ghielmi, dos dels millors músics de la seva generació, acompanyats aquí per la soprano Graciella Gibelli.

En consonància amb la temàtica i sobretot amb l'ambient del CD s'han inclòs dos temes de composició pròpia: Devil's Dream, de Pianca i Little Dew de Ghielmi, dedicat al naixement de la seva filla perfectament adaptats amb la resta del contingut del disc.

Ghielmi va estudiar amb Wieland Kuijken i Christophe Coin i és un dels més prestigiosos violagambista d'avui destacant pel seu nou apropament a la viola. Ha estat solista amb la Filharmònica de Viena, la London Philharmonia i Il Giardino Armonico.

Pianca fou alumne de Harnoncourt; és cofundador de Il Giardino Armonico i ha estat acompanyant musical de Cecilia Bartoli, Eva Mei o Christophe Prégardien. Ha gravat les obres complertes per a llaüt de Vivaldi i Bach.
 



Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet