ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Turina: Sonata romántica sobre un tema español op.3

Turina: Sonata romántica sobre un tema español op.3

Classificació temàtica: Música de cambra i solista instrumental


Turina: Sonata romántica sobre un tema español op.3 / Sonata Fantasía op. 59 / Rincón mágico op.97 / Concierto sin orquesta op.88.
Jordi Masó, piano.
 

Naxos. 1CD. 68 min.

Segon volum dels dedicats a l'obra pianística del sevillà Joaquín Turina, que vol ser un recorregut des l'alfa a l'omega en aquest terreny. Una compilació que certifica l'evolució d'un autor que no va renunciar a la seva essència intrínsecament espanyola però evocant certa nostàlgia pel romanticisme –com ell mateix confessà- d'arrel alemanya i de colorisme vaporós afrancesat. Entre elles destaquen el desconegut Concierto sin orquestra op.88 (1935), que denota influències de Liszt i Rakhmàninov amb passatges de considerable refinament i intimisme; la Sonata Fantasía op. 59 (1930) impregnada de ressons impressionistes a partir d'un substrat popular; i la Sonata romàntica sobre un tema espanyol op. 3 (1909) en un claríssim homenatge a l'aleshores recentment traspassat Albéniz, qui impregna una partitura premonitòria de l'essència turinesca.

Unes obres caracteritzades pels freqüents canvis estètics i que Masó sap articular en un discurs que fluctua entre la transcendència i el bagatel•lisme, guanyant profunditat i perdent efectisme. En conseqüència ens presenta un Turina que no retrata ambients sinó que sensualment evoca sensacions. I és que el pianista ofereix aquell plus de convenciment que perfila una alta volada. Es tracta d'una integral de referència que justifica la reputació internacional que paulatinament ha assolit.

Albert Ferrer i Flamarich
 



Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet