ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Set cançons

Set cançons

Classificació temàtica: Recital vocal i lied


Joan Massià. Obra per a piano i per a violí i piano

La mà de Guido

La poc coneguda obra de Joan Massià (1890-1969) és reivindicada i homenatjada amb l'edició d'aquest compacte de La mà de Guido qui presenta per primer cop les seves obres per a violí i piano i les cançons escrites sobre poemes de Tomàs Garcés basant-se en gravacions fetes durant en 1986 i 1988.

Massià va esmerçar la majoria dels seus esforços musicals en la creació d'una escola catalana de violí. Estudià a Brusel•les amb Alfred Marchot deixeble del gran Eugène Isaÿe (l'amic de Brahms) i al tornar a Catalunya després del casament amb la pianista i també professora Maria Carbonell es dedicà quasi plenament a la docència. Aquesta vocació ha fet que malauradament el seu repertori sigui curt, però d'excel•lent qualitat. De fet aquest compacte recull la gran majoria de la seva obra i la qualitat i proximitat dels intèrprets fan que aquest esdevingui un homenatge molt recomanable de la seva obra, entesa aquesta com el conjunt de les seves peces i del seu mestratge, amb intèrprets propers com la seva pròpia muller, Maria Carbonell, i deixebles i amics com Gonçal Comellas, Josep Carreras, David Giménez i Carme Bustamante.

D'entre el conjunt de les obres d'aquest recull voldria destacar per sobre les altres la preciosa Intrata interpretada curosament per part de Gonçal Comellas i Maria Carbonell. Una delícia.

Finalment informar de l'existència de l'Associació d'Amics i Deixebles de Joan Massià i Maria Carbonell amb els objectius de perpetuar la presència en el món musical del mestre Massià, violinista i compositor i la de la seva esposa Maria Carbonell, eminent pianista i pedagoga, donar a conèixer l'obra de Joan Massià, i oferir als joves instrumentistes i cantants la possibilitat d'iniciar-se en el món de la interpretació. Podeu trobar-hi més informació a http://www.joanmassia.com/

Ignasi Albors



Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet