ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Prokofiev: Alexander Nevsky

Prokofiev: Alexander Nevsky

Classificació temàtica: Música simfònica i concertant


Txaikovsky: Evgeni Onegin i Joana d'Arc.
Rimsky-Korsakov: Snegurochka, La novia del Tsar.
Prokofiev: Alexander Nevsky.
Zlata Bulycheva, mezzosoprano. Coro de Cámara de la Orquesta Sinfónica del Estado de Sao Paulo. Coro de la Fundación Príncipe de Astúrias. Orquesta Sinfónica del Principado de Asturias. Dir.: Maximiano Valdés.
1 CD. 56 min.

RTVE

Un programa format íntegrament per música russa va servir per clausurar la "XV Semana de Música” a l'auditori d'Oviedo. Un concert que ara ens ofereix en disc el segell RTVE-Música. Dues àries de Rimsky-Korsakov i una de Txaikovsky, així com la coneguda polonesa de l'òpera Evgeni Oneguin, també d'aquest darrer autor, acompanyen el plat principal del disc, la cantata Alexander Nevsky op.78 de Serguei Prokofiev.

La versió que en fa de la cantata l'orquestra del Principat d'Astúries dirigida per Valdés és molt vàlida però no aporta res de nou a la discografia existent, no gaire extensa tot i versions de gran qualitat. La correcte execució no evita constatar que el so de l'orquestra està molt lluny de les seves rivals de més categoria. El director és capaç de donar un cert to èpic en alguns moments però en conjunt la versió resulta estàtica, amb poca força i sense aprofundir en les textures. L'actuació del cor és força bona malgrat la inseguretat d'alguna entrada.

Pel què fa a les àries, la mezzosoprano Zlata Bulycheva, que també participa com a solista en la cantata de Prokofiev, les interpreta amb sensibilitat i una veu agradable per bé que dominada pel vibratto. Qüestions musicals a banda, s'agraeix la presència d'aquestes infreqüents però no menys interessants àries. Llàstima que el llibret no inclogui el text amb la traducció, com sí que ho fa amb el de la cantata.

Elio Ronco i Bonvehí



Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet