ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Sonatinas

Sonatinas

Classificació temàtica: Música de cambra i solista instrumental


Franz Schubert
Sonatinas
David Grimal i Valery Afanassiev

Aeon

Recomanat per Catclassics

L'obra de Schubert, tot i viure poc més de trenta anys, és nombrosa i diversa. Des de les seves primeres obres de 1810 (amb només 13 anys) el seu ritme de producció fou impressionant.

En aquestes sonatines per a piano i violí hi apreciem algunes de les seves característiques: la seva enorme capacitat melòdica (per a mi, amb Mozart, els millors melodistes de la història), l'alegria desbordant i lluminosa dels allegros, i la melangia dels andantes. Es tracta d'obres escrites en els primers mesos de 1816 gairebé alhora i tot i la joventut de l'autor el seu estil, clàssic en les formes però romàntic en l'esperit, reflecteix ja una veu pròpia. Reconeixem ressons de Beethoven (però això passa sovint el Schubert) i la simplicitat melòdica ens evoca Mozart però Schubert ja és als 19 anys un autor superior.

Tot i la seva independència les tres obres poden veure'ns com un tot. No només en termes de similitud i afinitat sinó també en la diversitat expressiva en les emocions, caràcter i formes emprades. La interpretació d'aquesta edició del segell Aeon ve a càrrec del jove francès David Grimal al violí i del veterà Valery Afanassiev al piano.

Ignasi Albors



Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet