ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Philippe Herreweghe. Rétroperspective

Philippe Herreweghe. Rétroperspective

Classificació temàtica: Música simfònica i concertant


Philippe Herreweghe by himself

2 CD i 1 DVD

Harmonia Mundi

Philippe Herreweghe ha estat per a mi un referent com a director d'orquestra al llarg de la meva ja llarga afició a la música clàssica. Ha estat un dels que m'ha ajudat a estimar-la, a entendre-la i un dels que m'ha fet valorar especialment l'aproximació amb criteris historicistes.

Recordo haver gaudit des de fa força anys escoltant les seves versions de la música de Bach (per a mi, sens dubte, el seu compositor ensenya); haver-me quedat impressionat amb la perfecció que arrencava als grups vocals (en aquest sentit el Rèquiem de Fauré es troba entre els millors exemples) o la meravellosa lectura de la no menys meravellosa Missa Solemnis de Beethoven. I també he tingut la sort d'haver-lo pogut dirigir en directe a Viena, ara farà quatre anys, a Schubert i Mendelssohn.

Doncs Herreweghe ja ha fet 60 anys i Harmonia Mundi, el seu segell de tota la vida, ha aprofitat aquesta ocasió per fer-li un merescudíssim homenatge (que coincideix amb la seva darrera feina, la –esperem que no premonitòria- Opus ultimum de Schütz). I és clar l'homenatge és tot un luxe on podem apreciar com ha tingut lloc la seva transformació des de ser un director orientat sobretot a la partitura barroca fins a la música del segle XX. De Lassus a Weill, de Bach a Schönberg, sense oblidar a Monteverdi, Purcell, Mozart, Beethoven, Brahms (gran Rèquiem alemany!) o Mahler.

Com tampoc podria ser d'una altra manera la presentació és impecable: doble CD més DVD. Una perfecta ocasió per apropar-se a un dels majors directors contemporanis.

Ignasi Albors



Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet