ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

BSO documentals

BSO documentals

Classificació temàtica: Bandes sonores


Alfabet Tàpies

Aguaviva

Benvigut Mister Kaita

1 CD 45'20m

D+3

La música que serveix de fons als documentals pot arribar a ser un pèl impersonal i imagino que per a un músic ha de ser prou difícil concretar en poc temps les teves idees. El propi Demestres (D+3) ho reconeix: "compondre música per a documentals no m'ha resultat fàcil. He patit per a trobar l'equilibri entre el fet d'escriure música per a acompanyar imatges, i compondre una obra que tingués entitat pròpia, que em satisfés artísticament”.

No es pot negar l'esforç de Demestres per apropar-se a cadascun dels temes dels tres documentals que recull aquest CD. En "Alfabet Tàpies” de 2003 Demestres usa un llenguatge atonal proper a l'informalisme pictòric de Tàpies; a "Aguaviva” una suau música que es recolza en el bandonió amb acompanyament de percussió, baix i clarinet i a "Benvingut Mister Kaita” s'inspira en els ritmes africans per donar cobertura a una història que narra el retorn a Gàmbia d'uns immigrants.

Demestres, un autor bromista, provocador i irreverent, és un compositor català nascut el 1960. És d'aquests artistes totals encarregat d'escriure el llibret de les seves òperes "Aprima't en 3 dies” i "The party” i que usa la força de la imatge com a complement que reforça les seves sonoritats. Suposo que no dec ser el primer que ho diu però hi ha coses seves, salvant les distàncies, que em remeten clarament al meu apreciat Carles Santos.

Segons m'informa la seva discogràfica es tracta del primer compositor de la història en ensenyar el seu cul a la caràtula del CD. Tot un mèrit!

Ignasi Albors



Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet