ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Festival de zarzuela

Festival de zarzuela

Classificació temàtica: Òpera i sarsuela


Festival de zarzuela: fragments orquestrals per a banda.
Festival de zarzuela: fragmentos de Giménez, Soutullo y Vert, Alonso, Sorozábal, Luna, Chueca, Moreno Torroba, Bretón, Chapí, Serrano y Guridi.
Banda Sinfónica Municipal de Madrid. Dir.: Enrique García Asensio.
 

RTVE Música. 1 CD. 70 min

El segell RTVE Música sempre ha dedicat nombrosos esforços a la difusió de la sarsuela. Un exemple és aquest compacte editat l'any 1997 que conté una cuidada selecció de setze preludis i fragments orquestrals, que sense negar la importància d'altres compilacions anteriors, es va afegir al mercat amb l'al•licient d'ésser interpretat per una banda. Una formació clarament menystinguda en el sector discogràfic però que, com demostra la Banda Sinfónica Municipal de Madrid, és digne de formar part de projectes com el present.

El resultat és un excel•lent i complet mostrari amb peces tan interessants com la de La torre de l'oro i altres tan populars com La leyenda del beso o el Pasodoble de La Calesera, totes traduïdes amb eficàcia i bellesa, control de la línia, sense excessos abaratidors i el característic toc folklòric. I és que hi ha poc a dir davant l'evidència de l'excel•lent nivell del planter i la professionalitat d'un director reconegut com García Asensio, a qui només se li pot reclamar una mica més de teatralitat i de tremp, sí aconseguits per altres batutes en el preludi de El tambor de Granaderos i l'intermig de El baile de Luis Alonso, per citar dos casos.

L'edició és correcte malgrat unes pobres notes de carpeta: només citen una breu història de la fundació de la banda i un incís de la trajectòria del director valencià, sense signant ni traducció a altres idiomes. S'hi indiquen, almenys, la procedència de les transcripcions i l'autoria de la tramesa de so, així com de l'assessoria musical a càrrec del veterà Pepe Rey, figura clau en l'entramat tècnic de Radio Clásica. Revisant el mercat actual hi ha pocs equivalents d'aquest nivell a la venda i, per tant, és una aportació molt atractiva pel melòman avesat a aquest repertori.

Albert Ferrer i Flamarich



Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet