ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Tempus fugit

Tempus fugit

Classificació temàtica: Música sacra


XX anys de la Capella de Ministrers.

Dir.: Carles Magraner.
1 CD. 73 min.

Licanus

La locució llatina "Tempus Fugit” fa referència al pas inexorable del temps, el qual tot ho acaba. Sembla com si la Capella de Ministrers s'hagués adonat de sobte que ja han passat vint anys des d'aquell any 1987, quan van començar el seu periple musical, a la recerca i difusió del nostre patrimoni musical i, en especial, del seu propi valencià. No podem estar-nos des d'aquí de felicitar-los per tan àrdua i gratificant tasca. Cada tema recuperat de l'oblit dels temps és un regal fantàstic per a les nostres oïdes, tan si són erudites com si no ho són.

Aquest nou treball de la Capella de Ministrers és una miscel•lània excepcional de bona part de la música que han recuperat, al llarg de vint anys, des del seu rigor històric i el seu gust per la bellesa. Trobem aquí una selecció immillorable de peces musicals que van des de l'Edat Mitjana fins la Il•lustració, passant pel madrigalesc Renaixement i el teatral Barroc, sempre amb un estil propi construït amb l'estudi exhaustiu de cadascuna de les peces: això s'aconsegueix mitjançant una recerca profunda dels arxius, dels testimonis de l'època i dels instruments musicals que hi havia en cadascun dels períodes que ells estudien i interpreten.

Aquest compacte meravellós compta, una vegada més, amb un bon munt de professionals reconeguts internacionalment. Les peces són interpretades amb gran magistralitat i rigorositat, penso, per exemple, en "Ay luna que reluzes”, un anònim del segle XVI recollit al Cançoner del Duc de Calàbria interpretat per la gran soprano Isabel Monar; o en Esta es mi mano de Vicente Martín i Soler (1754-1806) molt ben representat pel duet format per Olga Pitarch i Miquel Ramón. Les peces instrumentals també hi tenen cabuda, com és el cas d'”Atressi cum la candela”, de Pere Raimon de Toloza (segles XII-XIII), d'una bellesa expectant, gairebé mòrbida. La recomanació és fervorosa: corrin a regalar-se aquesta obra mestra de la nostra música; delectin-se les oïdes i submergeixin-se en un viatge musical que no oblidaran mai!

Dolma Martínez i Moreno



Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet