ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Buxtehude, Orgelwerke

Buxtehude, Orgelwerke

Classificació temàtica: Música de cambra i solista instrumental


Buxtehude
Orgelwerke
René Saorgin
Harmonia Mundi 2007

Harmonia Mundi

Recomanat per Catclassics

Magnífica edició de la música per a orgue de Dietrich Buxtehude aprofitant que enguany es commemora el 300 aniversari de la seva mort a Lübeck. De fet, es tracta d'una reedició de fa gairebé quaranta anys del mestre francès de l'orgue, René Saorgin.

No hi és pas tota l'obra de Buxtehude (part de la qual està perduda) però en aquests 5 CD hi ha prou música i de prou qualitat per entendre sobradament el que va significar aquest geni de l'orgue al nord d'Europa en l'època barroca i que va fer que un jove Bach de 20 anys caminés més de tres-cents quilòmetres per escoltar-lo i conèixer-lo. Van estar junts uns tres mesos i el jove va fer un mestratge accelerat d'orgue al compartir la complexa i de grandiosa arquitectura música de Buxtehude. Bach va poder també assistir als famosos Abenmusiken (concerts d'Advent) que atreien a la Marienkirche, de Lübeck nombrosos músics i oients de tot el nord d'Europa.

En l'esplèndida presentació que (un cop més) fa Harmonia Mundi hi ha prou material per comprendre la diversitat i creativitat de la seva obra i és òbvia la influència que va tenir en Bach, únic compositor que va més enllà en la diversitat i qualitat de las seva música pel rei dels instruments.

Ignasi Albors



Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet