ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Mahler, Wagner. Lieder

Mahler, Wagner. Lieder

Classificació temàtica: Recital vocal i lied


Gustav Mahler. Richard Wagner
Rücker-Lieder. Wesendock-Lieder. Prélude & Mort d’Isolde
Felicity Lott
Quatuor Schumann 

Aeon

Recomanat per Catclassics

Deliciosa raresa aquest disc de transcripcions (no arrengaments) fetes pel pianista i compositor Christian Favre d’obres de Gustav Mahler i Richard Wagner a quartet de piano i veu.

 Destacable l’absolut respecte per a l’esperit original de les obres malgrat el canvi de format experimentat. Els lieder de Mahler concebuts per a orquestra (i cal tenir en compte que l’orquestra de finals del XIX és una gran orquestra) no perden textura ni intensitat en aquesta versió cambrística i en canvi la força expressiva de la veu -aquí fantàstica- de Felicity Lott, queda ressaltada sense ofegar-se davant la potència de l’orquestra.

En canvi en els lieders de Wagner el camí es invers. La transcripció a quartet de piano afegeix polifonia i densitat als originals concebuts per a piano sol però l’experiment és positiu, ja que en cap cas es perd transparència.

Un bon complement a les gravacions clàssiques d’aquests conjunts de lieders de Wagner i Mahler que ens permeten apropar-nos-hi des d’un altre angle, la qual cosa sempre és prou interessant.



Ignasi Albors

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet