ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Heavenly harmonies

Heavenly harmonies

Classificació temàtica: Música sacra


William Byrd, Thomas Tallis
Stille Antico
Harmonia Mundi, 2008

Harmonia Mundi

Interessant combinació la que ens proposa el jove grup vocal Stile Antico amb obres religioses del segle XVI anglès. La seva originalitat rau en el fet d’aplegar dos estils tan diferents com els de Byrd i Thallis.

D’una banda hi trobem un conjunt de motets llatins de William Byrd extrets del Cantiones sacrae escrits entre 1589 i 1591 i la Missa de Pentecosta. Byrd és el més destacat compositor anglès del segle. Amb un estil gens auster, ple d’expressivitat, que esprem amb tota la seva plenitud les possibilitats de la polifonia coral. A l’altra banda de l’espectre estilístic hi trobem l’austeritat dels psalms protestants de Thomas Tallis. Homofònics i de gran simplicitat. Inviten al recolliment i a la reflexió, mentre Byrd ens transmet sentiments de joia i fervor religiós.

Stilo Antico és un jove grup vocal anglès que el 2005 van guanyar l’Early Music Network International Young Artists Competition. El seu debut discogràfic - Music for Compline- va esdevenir plenament gratificat i ple d’èxits. Contenia també obres de Tallis i de Sheppard i amb ell van guanyar el prestigiós Diapason d’Or, així com altres premis com el Choc du Monde de la Musique.



Ignasi Albors

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet