ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Guía de las obras maestras corales

Guía de las obras maestras corales

Classificació temàtica: Música simfònica i concertant


Michael Steinberg.
Alianza Editorial. 350 pàgs.

Recomanat per Catclassics

Adequat complement a altres títols importats per Alianza Editorial, la present novetat evidencia el retràs de la bibliografia musical a l’Estat Espanyol enfront la forana, atès que guies com aquesta n’hi ha de tota mena en altres llengües. Aquí és de les primeres. 

El seu plantejament és diferent al dels coneguts volums dirigits per Tranchefort però no tots els assajos presenten el mateix grau de profunditat. Quelcom comprensible com a programa de concert –origen dels textos- però que el plus d’un llibre hauria d’haver suplert. No obstant, a diferència dels compendis del musicòleg francès, no peca d’excessivament ekfràtic i resulta igual de convincent com obra de consulta i com lectura formativa pel melòman. Es llegeix amb gust i la traducció al castellà, qualitativa i fluida, ajuda a uns textos que basculen entre la historiografía, la descripció i l’anàlisi musical sense pedanteria. No hi manquen encertades aportacions personals i notes a peu de pàgina, esclaridores i que amplien els apunts històrics i de documentació. 

Com justifica l’autor, queden fora molts títols per diferents circumstàncies tot i que sempre segons el seu criteri. Una selecció amb l’absència d’algunes misses de Haydn i partitures de Bruckner, Schubert i Gounod, excel•lent cultivador d’aquest repertori de qui el seu Mors et Vita segueix en la inòpia per a molts. També és refutable el plantejament d’un debat tan superat com el de la música litúrgica fora del seu àmbit. L’edició és digna: gràfica i amb cobertes dures.



Albert Ferrer i Flamarich

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet