ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Wolfgang Amadeus Mozart. Una biografía.

Wolfgang Amadeus Mozart. Una biografía.

Classificació temàtica: Sense classificar


Dirk Böttger
Alianza Música. 172 pàgs.

L’arribada al centenar de títols –amb alguna reedició inclosa- de la profusa col•lecció Alianza Música no va ser tan presumiblement lluïda com s’esperava. L’editorial es va sumar a l’Any Mozart però amb una aportació poc significativa en relació a la tirallonga de novetats que brollaren.

De lectura amena per l’eficaç capacitat discursiva, Wolfgang Amadeus Mozart: Una biografia parteix d’una bona confecció i és didàcticament prou vàlid, però no afegeix res que no s’hagi dit anteriorment amb més profunditat i reflexió. És només una via per endinsar-se en el terreny. I aquest és el mèrit. Un simple llibre de divulgació, ben treballat, on el discurs conté els elements essencials i està complementat, per exemple, per explicacions amb cert detall d’algunes obres (la Serenata “Posthorn”, la Simfonia núm. 31 “París”, Don Giovanni, Mozart i Salieri de Puxkin, entre d’altres), i d’arguments d’òperes (totes les de joventut fins a l’ Idomeneo). Sense fotografies ni gravats, la funció il•lustrativa l’assumeixen els nombrosos extractes epistolars –no exclusivament dels Mozart- i els útils apunts a manera de peu de pàgina i apartats encimbellats amb un fons gris sobre personatges, fets històrics i diverses dades culturals. Totes pertinents.

Exempt d’errors (a priori, només cal corregir que la Sonata núm. 11 K. 331 és de 1778, no de 1774 –pg. 67-), una cronologia clou tòpicament l’obra. Emperò, com en altres volums, cal assenyalar que l’editorial segueix prescindint d’una columna informativa –com a mínim- que acrediti suficientment l’obra i el seu autor. I més quan no hi ha un pròleg o les cobertes interiors serveixen d’aparador d’altres títols de la sèrie.



Albert Ferrer i Flamarich

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet