ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Eulàlia & Ester Vela. Danses

Eulàlia & Ester Vela. Danses

Classificació temàtica: Música de cambra i solista instrumental


Eulàlia & Ester Vela López
Danses

Obres de Brahms, Dvorák, Grieg, Rakhmàninov, Copland, Montsalvatge, Ligeti, Colomé i Boliart.
Ars Harmonica, 2008 
 

Ars Harmonica

Les germanes Eulàlia & Ester Vela López ens presenten un CD transversal que abraça obres de compositors romàntics i contemporanis. L’obra, meticulosament endreçada per ordre cronològic de creació (de 1852 a 1995), té un leitmotiv clar prou evident: les danses per a piano a quatre mans.

La història repassa una selecció de les famosíssimes Ungarische Tänze, pur arrenjament que Brahms feu de melodies populars, uns heterogenis Valsos op. 39 del propi Johannes, una mostra de les Danses eslaves del bohemi (per procedència, no per comportament) protegit de Brahms, Antonin Dvorák; unes danses noruegues de Grieg, una Polka italiana del rus Rakhmàninov (posin-se el cinturó) per inaugurar segle, Tres danses nupcials de Ligeti i, arribant del global al local, comencem amb els autors catalans: Montsalvatge (Tres divertiments, de 1940, versió a quatre mans, de 1983), la graciosa Sardanana (més Sardana que Nana) del recentment traspassat Delfí Colomé i les Cinc Caricatures de Xavier Boliart, arrenjades expressament per l’autor per a les germanes Vela.

Les germanes Vela em comenten que en aquest nou CD hi ha cançons que toquen des de fa vint anys! tot i que elles només en fa quinze que funcionen com a duo professional. A les germanes Vela sembla que els encanta el que fan i això es nota. Una bona forma de celebrar aquests tres lustres tocant juntes professionalment. Tot i que el regal ... ens el fan elles!
 

Enllaços d'interés:

Les germanes Vela al Wikipèdia

Les germanes Vela al Youtube



Ignasi Albors

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet