ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Matilde Salvador: Voces de otra orilla, Els Asfòdels, etc.

Matilde Salvador: Voces de otra orilla, Els Asfòdels, etc.

Classificació temàtica: Recital vocal i lied


Salvador, Matilde: Voces de otra orilla, Els Asfòdels, Cinc cançons de Bres, Tres nanas, etc.
Isabel Monar, soprano. Mac McClure, piano. 
 

Columna Música. 1CD. 1CM0166. 53 min.

En la seva croada en pro del repertori contemporani espanyol, cal felicitar al segell Columna Música per aquesta entrega amb alguns dels cicles de cançons de la compositora valenciana Matilde Salvador (1918-2007) i que complementa a les Cançons de Nana y desvelo, conegudes en el doble compacte sobre dones compositores espanyoles del segle XX (1CM0138) d’aquesta discogràfica catalana.

Totes són partitures fidels al gust de la seva creadora seguint una estètica gens artificiosa, emfàtica o efectista. Són composicions d’arrel modal o tonal, amb un accent personal on la melodia és un fonament lliure gràcies a la seva nuesa. És a dir, senzilla i sense desenvolupaments, transparent i equilibrada. Essencial, concisa. Per això, els vincles amb Mompou no són pocs.

Llàstima que la prestació d’ Isabel Monar, acompanyada pel notable Mac McClure al piano, disti de l’exquisidesa que aquestes miniatures requereixen. La veu sembla envellida i apagada, opaca i sense brillantor. Tendeix a calar i hi ha una manca de plenitud tímbrica, en part, causada per una emissió amb aire i oscil•lacions de les notes. N’hi ha prou amb l’ inici del compacte per conèixer quina és la dominant. No obstant, mereixen elogi la perseguida línia de cant, ben estudiada i diàfana, així com la dicció més que intel•ligible. L’edició, marca de la casa, és acurada però les entranyables notes de carpeta informen ben poc sobre el contingut i gestació de les obres.



Albert Ferrer i Flamarich

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet