ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Scattered Rhymes

Scattered Rhymes

Classificació temàtica: Música sacra


The Orlando Consort
The Estonian Philharmonic Chamber Choir
Paul Hillier

HMU 807469

Harmonia Mundi

Tarik O’Regan, Scattered Rhymes
Guillaume de Machaut, Messe de Notre Dame
Guillaume Dufay, Ave Regina celorum
Gavin Bryars, Super flumina
Guillaume de Machaut, Douce dame jolie
Tarik O’Regan, Virelai: Douce dame jolie

Tradició polifònica i inspiració contemporània. I audàcia. S’ha de ser valent per intercalar músiques separades per més de sis segles. Quan s’escolta detingudament el disc però, hom s’adona que les obres estan d’alguna manera relacionades. Malgrat que la Missa de Notre Dame de Guillaume de Machaut és de 1360 i les obres de Tarik O’Regan són de 2006 i 2007 respectivament hi ha quelcom, un to, un pathos que és comú al conjunt de peces. I aquest és el fil conductor del disc.

A l’encapçalament del text del llibret que acompanya el disc, l’autor (Angus Smith, tenor de l’Orlando Consort) cita una anècdota del clavicordista, organista, flautista, director i compositor austríac René Clemencic que explica que als anys trenta del segle passat hi havia gent que assistia a concerts on s’interpretava la (poc coneguda llavors) Missa de Macahut i que s’aixecava a mig concert cridant: “No volem música dodecafònica! Volem música antiga”.

Disc peculiar, original i impecablement interpretat pel Cor de cambra de la filharmònica estoniana i pels Orlando Consort.



Ignasi Albors

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet