ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Boccherini, Flute quintets
Boccherini, Flute quintets

Boccherini, Flute quintets

Classificació temàtica: Música de cambra i solista instrumental


Boccherini
Flute quintets, op. 19
Auser Musici

69’09
CDA67646
 

Hyperion

Tot i que és clar que l’instrument de Boccherini és el violoncel i que els instruments de vent no tenen en la seva obra un rol central, és cert també que el tractament que en fa de l’oboè o de la flauta en les seves simfonies és notable. És per això que el grup Auser Musici li dedica aquest nou CD d’Hyperion.

Auser Musici és un grup orquestral format fa deu anys per instrumentistes italians que es concentra en la música italiana del Barroc i Classicisme. Ha gravat diferents disc d’autors poc coneguts com Barsanti, Lidarti, Nardini, Brunelli, i d’altres de més renom com Geminiani, Gasparini o el propi Boccherini.En aquesta ocasió s’adapta al format de Quintet amb flauta amb Carlo Ipata a la flauta, Luca Ronconi i Francesco La Bruna als violinis, Teresa Ceccato a la viola i Luigi Puxeddu al violoncel.

Els Sis quintets op. 19 per a cordes i flauta contenen l’essència de la música de Boccherini: lluminositat i claredat en els plantejaments harmònics. Podeu gaudir-ne directament escoltant aquí el Galope del sisè dels quintets ‘Las Parejas’, inspirat en un tipus de cursa a cavall amb parelles que era moda al Madrid de l’època.



Ignasi Albors

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet