ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Quatuor pour la fin du temps

Quatuor pour la fin du temps

Classificació temàtica: Música de cambra i solista instrumental


Olivier Messiaen

Trio Wanderer & Pascal Moraguès

 

Harmonia Mundi

Recomanat per Catclassics

El Trio Wanderer i Pascal Moraguès ens ofereixen una excel•lent interpretació de l’obra més coneguda d’Olivier Messiaen (1908-1992), el Quartet per a la fi dels temps escrit el 1940 mentre era presoner dels alemanys. Aquesta obra mítica deixa veure dues de les seves grans fonts d’inspiració: el seu indestructible cristianisme i la seva passió pels ocells. Messiaen, que s’autoconsiderava tant músic com ornitòleg, escriu aquesta obra pels quatre instruments disponibles en el seu empresonament (piano, violí, violoncel i clarinet) i és estrenada en el mateix camp de presoners de guerra davant dels seus companys i dels soldats.

Nascut a Avinyó, Messiaen estudia a París i té com a mestres Paul Dukas i Marcel Dupré entre d’altres. La seva música, tot i entroncada dins occident, eixampla aquesta tradició incorporant des de ritmes arcaics de l’antiga Grècia i hindús, la inspiració en el cant dels ocells i una innovació: l’ús tant melòdic com harmònic dels modes de transposició limitada. Destaca també per la seva aportació docent, essent mestre de compositors de la talla d’Stockhausen, Pierre Boulez i Xenakis.

La lectura dels Wanderer+Moraguès és hipersensible, evidenciant els innombrables detalls de la complexa obra. Destaca el Louange à l’Éternite de Jésus, magnífic.

Per completar el minutatge s’ha afegit el Thème et variations per a violí i piano. Un detall.

Altres crítiques: Audaud,Times, Ionarts



Ignasi Albors

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet