ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Cervelló: Divertimento

Cervelló: Divertimento

Classificació temàtica: Música de cambra i solista instrumental


Cervelló: Sonatina, Divertimento I, Divertimento II, Homenatge, Leggenda.
Ilia Ioff y Ilia Teplyakov, violins. Sergei Slovachevsky, violoncel.
 

Columna Música. 1CM0156. DDD. 2006. 1CD . 46:08

Recomanat per Catclassics

Jordi Cervelló és un dels compositors catalans actuals més prestigiosos i aquest disc és una excel•lent mostra de la seva contribució i pedagogia al violí. Una tasca sempre lligada a la tonalitat i reconeguda pel seu llenguatge personal i independent de moltes tendències del segle XX –tot i que sense ignorar-les-.
Les presents són obres posteriors a 1993, un any de gir cap a una inspiració més directa segons l’autor. En elles dominen el virtuosisme líric i la concentració del discurs sota una estètica aparentment simple, en part pels trets homòfons de la seva escriptura també comuns en la seva obra per a piano.
Cervelló treballa molt bé les sonoritats sense descuidar l’equilibri i la forma. Els resultats són més cerebrals que emotius però no freds ni inexpressius (4 Capricci). Així els Divertimento I i II parteixen del contrast entre moviments i la interacció entre els violins neix d’un material molt elaborat que no cau en el virtuosisme com a finalitat sinó como a via expressiva. Són fruit d'una fortalesa i claredat conceptual deutora del profund coneixement dels arcs i una dialèctica que, com la Sonatina i Leggenda, gaudeixen d’una escriptura assequible.
Els tres intèrprets demostren el seu talent en els canvis de registre i els jocs de dobles cordes més subtils, escales vertiginoses i complexos arcs melòdics. Es tracta d’un disc imprescindible per a instrumentistes de corda i que complementa l’edició de Discmedi el 1997.
 



Albert Ferrer i Flamarich

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet