ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Rèquiem de Verdi per Karajan. El primer i el dinovè.

Rèquiem de Verdi per Karajan. El primer i el dinovè.

Classificació temàtica: Música sacra


Verdi: Rèquiem

Hilde Zadek, soprano. Margarete Klose, mezzosoprano. Helge Rosvaenge, tenor. Boris Christoff, baix. Singverein de Gesellschaft der Musikfreunde Wien. Wiener Philharmoniker. Herbert von Karajan, director.

23415 DDD Enregistrament de 1949. 1CD 91:12

AUDITE

Recomanat per Catclassics

En la seva línia de recuperació d’enregistraments històrics, Audite presenta el primer volum d’una sèrie d’arxius radiofònics que ampliaran l’ immens llegat sonor de Karajan. Llàstima que la remasterització no aconsegueixi la qualitat òptima d’aquest live procedent del Festival de Salzburg de 1949, en concret, en alguns forte i en intervencions dels metalls. Tot i així, l’audició es molt satisfactòria i els solistes (Zadek, Klose, Christoff) demostren la seva excel•lència, salvant els problemes en emisió i registre d’ Helge Rosvaenge.

La lectura és un clar exemple del toscanianisme del Karajan pre-Berlín, del Karajan anterior a l’ expansió mercantilista de la seva discografia. Atenció, doncs, a la contundència (en els atacs), al tempo àgil, a la intensitat, la severitat i la fermesa del discurs, i a tantes particularitats del que fou la “nova objectivitat” imperant en els territoris germànics en el període d’entreguerres, com han destacat especialistes de la interpretació com Pablo-L. Rodríguez. Si les contes no fallen a Rodríguez, amb aquesta són 19 els registres comercialitzats del Rèquiem verdià dirigits per “K” i suposa un bon complement a altres lectures seves més paganes, més impactants i d’una pseudorreligiositat majorment exposada pels aspectes exterioritzants de la partitura.



Albert Ferrer i Flamarich

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet