ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Mendelssohn. Obres corals

Mendelssohn. Obres corals

Classificació temàtica: Recital vocal i lied


RIAS Kammerchor

Hans-Christoph Rademann

Harmonia Mundi

Per a Mendelssohn (segons una carta que escriu al seu amic poeta Klaus Klingemann) no hi ha música més natural que aquella que un grup d’amics canten a l’aire lliure: ‘la música més natural de totes esdevé quan quatre amics surten junts als boscos o a navegar i duen la música amb ells i dintre seu’.

 Aquest CD ens ofereix diferents conjunts de sis i quatre cançons de gran senzillesa i naturalitat. És una senzillesa gens superficial. El disc òbviament no s’ha gravat a l’aire lliure i desconec el grau d’amistat entre els cantants, però l’esperit de la frase és ben present en cadascuna de les seves pistes.

La qualitat dels membres del RIAS Kammerchor dirigits per Hans-Christoph Rademann ressalta l’entusiasme de Mendelssohn per la natura. Aquest disc em remet emocionalment al que fa anys (1984) també publicava Harmonia Mundi on Philippe Herreweghe dirigia La Chapelle Royale i el Collegium Vocale interpretant Motets & Psalms del mateix autor. El to llavors més greu, ara més plaent és diferent, però la senzillesa i naturalitat, la mateixa. Un disc per ser gaudit amb els ulls tancats.



Ignasi Albors

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet