ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Weber i Rossini: l'excel·lència del clarinet

Weber i Rossini: l'excel·lència del clarinet

Classificació temàtica: Música de cambra i solista instrumental


Obres de Rossini, Bataller, Kovacs, De la Cruz, Medina, Weber.

Josep Fuster, clarinete. Isabel Hernández, piano.

1CM0197 DDD 2008 1CD 75:44

COLUMNA MÚSICA

Recomanat per Catclassics

Josep Fuster es un dels millors clarinetistes actuals. Ho demostra en la seva desena de discs compactes editats que, com aquest, són una referència obligada per tot amant de l’ instrument. Aquí segueix combinant el repertori de transcripcions i originals amb obres creades ex profeso per aquest duo. Això garanteix la compenetració amb la pianista Isabel Hernández i l’ elevadíssim nivell musical en el virtuosisme i l’expressivitat.

Fuster fa cantar el seu clarinet amb un lirisme fora del comú: amb absoluta homogeneïtat de registres, amb una enorme pulcritud i precisió en els atacs. El seu pilar és el magne recolzament diafragmàtic que li permet oferir un so ple, de dúctil fraseig i incomptables inflexions amb un ample ventall dinàmic. Per no parlar de la seva capacitat per enllaçar vertiginoses frases sense perdre un bri d’alè i de la seva facilitat per aprimar i engruixir el so. Tot amb un traç de sobirana naturalitat, riquíssim, que amaga l’esforç de l’execució: en especial, en obres extenuants com les de Bataller i Medina. Ambdues, per cert, amb un llenguatge elaborat i conceptualment homogeni però que acusa la circumstància de l’encàrrec.

El millor? El Gran duo concertant de Weber i la deliciosa Salute, signore Rossini! de l’hongarès Béla Kovacks. Un bis de concert ideal que sintetitza el llenguatge belcantista i el desplegament tècnic d’un intèrpret superlatiu. Un disc indispensable!



Albert Ferrer i Flamarich

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet