ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Les cançons de Lorca per Carlos Álvarez

Les cançons de Lorca per Carlos Álvarez

Classificació temàtica: Recital vocal i lied


García Lorca: Canciones españolas.

Catalá: Música para un poema.

Carlos Álvarez, baríton. Rafael Catalá, guitarra.

Gramola 98844 DDD 2008 1CD. 53:37 min.

Gramola

El segell austríac Gramola presenta les quinze cançons recollides i adaptades per García Lorca amb acompanyament de guitarra en harmonitzacions del valencià Rafael Català. Unes cançons de les quals existeix un enregistrament amb el propi Lorca al piano i el cant de l’ Argentinita, que també tocava les castanyoles.

En les darreres dècades han estat rescatades per il•lustres cantants tot i que, en ocasions, en lectures tendents a l’academicisme. Ara és el baríton Carlos Álvarez qui no es pren les cançons com obres menors i les enfoca amb enorme dignitat, amb un andalucisme sense excessos i amb menys accents de jerga que, per exemple, el també baríton Llúís Sintes i el guitarrista Pablo Despeyroux (Alevare, 2006). Álvarez i Catalá eviten la unificació de les peces com si d’ un cicle es tractés i cadascuna gaudeix de colors, inflexions que van del xiuxiueig al dramatisme reforçant el seu atractiu gràcies a la robustesa vocal i la magnífica dicció d’Álvarez i l’acurat acompanyament de Catalá. A més apareixen dues cançons inèdites: la nana Duérmete, niñito mío i la Canción de otoño.

Amb una excel•lent edició i notes –de lectura obligatòria- en 4 idiomes del propi Catalá, el disc es complementa amb la Música para un poema, composta també per Catalá, sobre el Poema de la Seguiriya Gitana de Lorca que comparteix l’excel•lència interpretativa i la profunditat i inspiració de la base literària.



Albert Ferrer i Flamarich

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet