ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Glass. Music in twelve parts

Glass. Music in twelve parts

Classificació temàtica: Música simfònica i concertant


Philip Glass

Music in twelve parts

The Philip Glass Ensemble

Orange Mountain Music

4CD

Orange Mountain

Glass passa del minimalisme a la música modular. El minimalisme és conegut com aquell art que es despulla de tot allò que no és essencial i que es caracteritza per la repetició de frases musicals curtes amb mínimes variacions que es desenvolupen en períodes de temps llargs. És una música que posa l'èmfasi en una harmonia tonal.

Probablement un gran canvi. Però per algú que (sense ser un expert en l'autor) fa temps que ve escoltant la seva obra aquest canvi s'aprecia poc. El propi Glass escriu al llibret d'aquest CD que darrerament ha anat afegint a la seva manera de fer "algunes noves estructures i idees harmòniques".

Probablent aquesta llarga obra (d'unes 4 hores) és la més ambiciosa que mai ha escrit Philip Glass per l'Ensemble que du el seu nom. L'autor crea estructures musicals que repetides es van desenvolupant amb diferents ritmes i intensitats. És una obra que es pot presentar com en el CD (de la primera a la dotzena part) o individualment o barrejant-le l'ordre, d'aquí la idea de modularitat.



Ignasi Albors

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet