ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

L'obra simfònica de Lehmberg

L'obra simfònica de Lehmberg

Classificació temàtica: Música simfònica i concertant


Lehmberg: obres orquestrals
Orquestra Filharmònica de Màlaga.
José Luís Temes, director.
VERSO VRS 2067 DDD 2008 1CD. 76:37

VERSO

Recomanat per Catclassics

El segell Verso no defalleix en la seva tasca de recuperació del patrimoni sinfónic espanyol dels segles XIX i XX. Després d’integrals com la de Fernández Arbós, la de Julio Gómez, la de María Teresa Prieto o la de Manrique de Lara, ara es presenta la música de concert d’ Emilio Lehmberg (1905-1959), més conegut per ser l’autor de Cuéntame un pasodoble español i diferents partitures teatrals.

En conjunt es tracta d’una música sense grans sorpreses però de traça fina i elegant, ben orquestrada i amb encant melòdic. Ho demostra la Simfonia (1959), el seu testament musical, que no amaga el model de construcció brahmsià especialment en l’Andante-Allegro inicial i ofici en el tractament harmònic. Igualment significativa és la suite Granada (1931) en els seus cinc moviments que destaquen per la força, el romanticisme tardà que bascula entre el descriptivisme i l’impressionisme, l’ herència alhambrista del segle XIX i l’empremta de Falla. Característiques també presents en el poema simfònic Impresiones del atardecer (1931) i la Suite andaluza (1942), que evita el pintoresc sense perdre el seu caràcter nacionalista.

Com de costum, José Luis Temes al capdavant de la Filharmònica de Màlaga ofereix la professionalitat que el caracteritza: magnífica captació idiomàtica, idoneïtat de lirisme i fluidesa d’un discurs que sap combinar calidesa i intimisme. Les notes de carpeta són de lectura obligatòria i excel•lent és la captació de so.



Albert Ferrer i Flamarich

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet