ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Mozart. Sonates per a fortepiano i violí

Mozart. Sonates per a fortepiano i violí

Classificació temàtica: Música de cambra i solista instrumental


Mozart
Sonatas for fortepiano and violinPetra Müllejans i Kristian Bezuidenhout
Harmonia Mundi USA 2009
HMU 907494  72’45

Harmonia Mundi

Recomanat per Catclassics

Tres sonates per a violí i teclat i unes variacions són el contingut d’aquesta novetat d’Harmonia Mundi. El principal argument d’aquest disc és la preciosa Sonata K 379 escrita l’abril de 1781 i que, segons una carta al seu pare, va ser escrita en una hora el dia abans de la seva estrena amb ell al teclat i Bruneti al violí. A la carta Wolfgang explica que només en va escriure la part per a violí, memoritzant la de fortepiano, per guanyar temps.

Mozart té 25 anys i encara paladeja l’èxit recent de l’Idomeneo. Aquesta sofisticada sonata denota una maduresa molt major a la que se li suposa a un jove compositor d’aquesta edat. S’inicia amb un llarg i emotiu adagio de sis minuts i, per primer cop en una de les seves sonates, el protagonisem del violí és com a mínim tant rellevant com el del piano.

També es destacable la Sonata en Si bemoll major K 454 composta per ser estrenada per la famosa violinista de Mantua Regina Strinasacchi, a qui tant Mozart com el seu pare admiraven sincerament. Completen el compacte la Sonata K 296 de 1778 i Sis variacions sobre ‘Au bord d’une fontaine’ K 360/347b, de 1781.

En la interpretació és remarcable el paper de Petra Müllejans, activa violinista i directora vinculada des de fa anys a la Freiburger Barockorchester. Deixeble de Harnoncourt es dedica a la música del XVII i XVIII amb escapades ocasionals cap a altres músiques com els tangos. Acompanya a Müllejas el sudafricà Kristian Bezuidenhout vinculat també a l’Orquestra Barroca de Friburg amb un pianoforte propietat del director Christopher Hogwood.



Ignasi Albors

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet