ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Bach. Brandenburg Concertos

Bach. Brandenburg Concertos

Classificació temàtica: Música de cambra i solista instrumental


J.S. Bach
Brandenburg Concertos BWV 1046-1051
Academy of Ancient Music
Richard Egarr
Harmonia Mundi USA, 2009
2 CD 1h 36m
 

Harmonia Mundi

Després de molt de temps perduts en l’oblit, com gran part de l’obra de Bach, els Concerts de Brandemburg s'han convertit de llavors ençà en una de les obres més conegudes del repertori clàssic per la seva inventiva musical i els seus jocs de simetria matemàtica.

La capçalera d’aquest conjunt de concerts datats el 24 de març de 1721 està dedicada a Christian Ludwig, marcgravi de Brandemburg. Sembla ser que en un viatge de Bach a Berlin per a l’adquisició d’un clavicordi de dos teclats va conèixer a aquest noble, oncle de Frederic Guillem I de Prússia i per algun motiu no conegut va decidir dedicar-li aquests sis concerts catalogats com a BWV 1046-1051. Escrits amb un model semblant al de Concerto grosso més que no pas al concert tradicional, els sis exemplars ofereixen una gran varietat temàtica i instrumental no exempta però d’unitat.

La profusió d’interpretacions d’aquesta peça provoca que qualsevol nova gravació hagi necessàriament d’aportar alguna cosa nova: en el compacte que comentem Richard Egarr i l'Acadèmia de Música Antiga intenten retornar a la concepció de 'cambra' original d’aquesta obra amb un únic intèrpret per instrument.



Ignasi Albors

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet