ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Transcripcions orquestrals de Bach

Transcripcions orquestrals de Bach

Classificació temàtica: Música simfònica i concertant


Bach-Métamorphoses: transcripcions de diversos autors

Alexander Weimann, clavicèmbal.

Orchestre Symphonique de Québec.

Yoav Talmi, director

ACD2 DDD 74:10 1CD 2008

ATMA CLASSIQUE

Aquest compacte és un compendi de transcripcions orquestrals d’obres de Bach, efectuades per diferents compositors i directors. S’hi inclou la sensacional adaptació de la Toccata i fuga BWV 565 de Leopold Stokowsky per a l’animació de Walt Disney; la suite de ballet The Wise Virgins de Willian Walton amb els seus accents barrocs en ritme i timbres; l’austera i colorista Fuga BWV 577 de Gustav Holst; la indiscutiblement victoriana Fantasia i fuga BWV 537 de Sir Edward Elgar; així com una interessant texturació i fragmentació melòdica d’Anton Webern de la Ricercata de l’ Ofrena Musical BWV 1079 i l’ estilització d’Ottorino Respighi de la Passacaglia i fuga BWV 582.

La prestació de la Simfònica del Quebec és molt convincent en color i tècnica, amb correctes participacions solistes i cert idiomatisme, tot i que dominada per una lògica sonoritat romàntica que no descuida la construcció barroca. Hi ha també l’adaptació del director de la formació, Yoav Talmi, del Concert italià BWV 971 per a clavicèmbal i orquestra que no aporta res a l’original, tocat amb una barreja d’espectre vivaldià, fluidesa mozartiana i austeritat bachiana.

Un curiós compacte que, superats debats ancestrals sobre la legitimitat de la transcripció i l’adaptació, complementa edicions més suggerents com la d’Andrew Davis o Seji Ozawa i exercicis semblants per a piano de Saint-Saëns, Busoni i Liszt.



Albert Ferrer i Flamarich

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet