ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Mullova entén Bach

Mullova entén Bach

Classificació temàtica: Música de cambra i solista instrumental


Bach. 6 solo Sonatas & Partitas

Viktoria Mullova, violí

2CD, 132, 22m

Onyx

Com ella mateixa ens explica en el llibret d’aquest disc, Viktoria Mullova després d’anys de dedicar-se a ser una bona intèrpret ara sap que, per millorar, ha de ser també una bona artista. Que la interpretació requereix expressió i no només perfecció.

Ens explica que després d’estar familiaritzada i atreta per la música de Bach durant anys l’obedient aproximació a la seva música, basada en l’estricta formació de l’escola russa, no la satisfeia. Era freda, mecànica, sense vida.

Després de preparar-se llegint i escoltant Biber, Leclair, Tartini, Corelli, Vivaldi i escoltar lectures dels mestres Harnoncout, Gardiner i altres ha après i ha entès com apropar-se a la música de Bach.

I després del mestratge, ara bé la tesi. Mudada la pell russa, ara Mullova sap com llegir i entendre Bach i, per extensió, el Barroc. Ha entès la interconnexió subtil entre impuls harmònic, articulació, polifonia, contrapunt, forma.

Fa uns mesos ens oferia també amb Onix les Sonates per a violí i clavicordi; ara toquen les de violí sol. Risc sense xarxa. Magnífic resultat.

Mullova confessa que quan escolta les seves interpretacions antigues de Bach troba una violinista, però no una música. I ens assegura continuar aquest viatge sense fi que és interpretar i estudiant Bach.

Jo, personalment, la veig ben encaminada. 



Ignasi Albors

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet