ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Gracià Tarragó. Obres per a guitarra

Gracià Tarragó. Obres per a guitarra

Classificació temàtica: Música de cambra i solista instrumental


Gracià Tarragó

Obres per a guitarra

Jaume Torrent, guitarra

La mà de Guido

LMG2088

58'05

La mà de Guido

L’estil de Gracià Tarragó és fidelment transmissor dels principis estètics del romanticisme tardà esbiaixat però des de l’òptica del nacionalisme musical català promogut per Felip Pedrell. És una música franca que pretén commoure amb el lirisme i amb l’emotivitat i que fuig d’intel•lectualitats buides. L’intèrpret d’aquest disc, Jaume Torrent, és l’encarregat també d’escriure les notes del llibret on defineix com a ‘pura’ la seva música. Una música per ser escoltar-la únicament amb finalitats merament hedonistes.

 

Amb un gran nombre d’obres dedicades a la guitarra -prop d’un centenar- Tarragó intenta posar aquest instrument a l’alçada d’altres considerats més ‘cultes’ i alliberant-lo del caire ‘popular’ que l’acostuma a acompanyar.

Per Torrent ‘el joc harmònic i contrapuntístic que mostren les seves obres se’ns presenta sempre ben cisellat i abocat a un perfecte equilibri de tots els elements que l’integren’. Música pura, harmònica, ben equilibrada i justament per aquest motiu, ens diu l’intèrpret, difícil d’interpretar ja que esdevé vulnerable a qualsevol impuressa tècnica.



Ignasi Albors

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet