ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

La Vuitena de Mahler per Gergiev

La Vuitena de Mahler per Gergiev

Classificació temàtica: Música simfònica i concertant


Mahler: Simfonia núm. 8

Viktoria Yastrebova, soprano. Ailish Tynan, soprano. Liudmila Dudinova, soprano. Lilli Paasikivi, mezzosoprano. Zlata Bulycheva, mezzosoprano. Sergey Semishkur, tenor. Alexey Markov, baritono. Evgeny Nikitin, barítono.

Choir of Eltham College. Choral Arts Society of Washington London Symphony Chorus. London Symphony Orchestra.

Valery Gergiev, director.

LSO Live 0669. DDD 2008. 1CD 77:22 2008

LSO Live

Ho va afirmar Norman Lebrecht “és un cicle molt ben tocat però inútil” atès que Gergiev no aporta res nou. I aquesta Vuitena no en millora l’ opinió. Com a la Segona hi ha certa transparència emocional però sense el caràcter expansiu i fefaent del sentiment de l’ obra, ni de la seva dimensió atemporal. No és un Mahler carregat de força ni concebut a mode de puzzle com en els enregistraments de la Sisena, Setena i Tercera.

L’ interessant és el treball cambrístic de les textures en una de les simfonies que més ho requereix. Gergiev sembla oferir una rèplica a la tendència de Solti i Bernstein en allò de “commoció i esglai”, tot i que li succeeix el contrari que a Solti: en el seu afany per atrapar l’ ens poètic de l’obra descuida la vessant dramàtica. Així, hi ha una mica de planimetria expressiva i poca fluïdesa (Imple superna gratia i Da gaudiorum premia) que es compensen amb certa grandesa (Gloria Patri Domino). El discurs és plantejat com si fos un festival sacremusical amb la seva redempció wagneriana en l’oclusió de l’obra, essent la segona part la millor servida tant musical com místicament. Els solistes, vinculats al Teatre Mariinsky, són mediocres malgrat que funcionen bé com a conjunt. Millor responen els cors i l’impressionant orgue encara que el so no ajuda a la recomanació: és de qualitat, però es percep difós i allunyat espacialment –cal pujar el volum del reproductor-. En resum, un disc forçat per a una integral mediocre.



Albert Ferrer i Flamarich

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet