ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Cello Quartet Original Works

Cello Quartet Original Works

Classificació temàtica: Música de cambra i solista instrumental


Obres originals per a quartet de violoncels.

Obres de Matz, Laboccetta, Golterman, Paque, Corrette, Grützmacher, Fitzenhagen, Wagenseil, Pahissa, Morera, Huguet. Tritton Ensamble.

COLUMNA MÚSICA. 1CM0225 DDD 1 CD 65:03 2009

Columna Música

Les recents novetats de Columna Música mostren com el catàleg del segell català creix a bon ritme, tant en les seves croades (música espanyola i catalana de totes les èpoques amb solvents intèrprets nacionals) com en opcions més comercials (col•lecció Victoria de los Ángeles) i contribucions perifèriques i rares que, en ocasions com la present, també són arriscades i estimulants. I és que no és freqüent editar un disc per a quartet de violoncels amb obres que, a més, van ser escrites per a aquesta formació o són fàcilment adaptables.

La proposta inclou peces del Classicisme, època de gran heterogeneïtat i experimentació en les agrupacions musicals, amb autors com Corette i Wagenseil; alhora que composicions de caràcter pedagògic i consum d’instrumentistes del segle XIX com Matz, Labocetta, Goltermann, Grützmacher, Fitzenhagen i Paque. Tampoc hi falten adaptacions com els Dos corals d’enyorament de Pahissa, la wagneriana Melangia de Morera o El cant dels ocells. Tots són autors i obres poc coneguts que han estat reunits en un disc d’ excel•lent factura interpretativa que ennobleix l’ eclecticisme i dispersió d’ aquest repertori amb un discurs sense afectacions, poètic i un gran sentit melòdic gràcies a l’execució dels Tritton Ensamble. Com de costum, l’edició és correcta i conté unes explicatives notes a càrrec del compositor i crític Josep Pascual.



Albert Ferrer i Flamarich

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet